www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

CADRELE DIDACTICE DIN ROMÂNIA – SOLIDARE CU ELEVII ŞI PROFESORII ROMÂNI DIN SERBIA

      Stimaţi colegi,

      Elevilor şi profesorilor români din regiunea din Serbia cuprinsă între Timoc, Morava şi Dunăre nu li permite să înveţe/predea 2-3 ore de limbă română în şcoli. La congresul nostru din 28-30 august din Bucureşti, cei 25 de învăţători şi profesori din Serbia care au fost prezenţi la eveniment erau încrezători că vor putea începe să predea limba română din septembrie. Congresul le-a înmânat pentru aceste eforturi medalia de aur.

      În speranţa că vom sensibiliza autorităţile sârbe să dea undă verde în următoarele zile studierii limbii române în şcolile unde sunt întrunite condiţiile legale, facem apel să completaţi de mână cu numele şi şcoala Dvs şi semnaţi scrisoarea ataşată şi să o expediaţi pe adresa: Ambasada Republicii Serbia, Calea Dorobanţilor nr.34 Sector 1, Bucureşti, 010573. Fiecare semnatură şi scrisoare trimisă contează pentru a avea impactul scontat. Puteţi face mai multe copii de pe scrisoare, să le daţi la semnat şi altor colegi (de ce nu şi elevi) şi să le expediaţi chiar mai multe într-un plic. Cu un mic efort putem face ca nişte elevi şi nişte colegi de breaslă conaţionali ai noştri să simtă că nu sunt singuri în demersurile lor de a preda/învăţa limba maternă.

Vă mulţumesc,
Viorel Dolha,
Preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România
 

Poate ar fi bine să trimiteţi şi un mesaj la vioreldolha(a)yahoo.com sau 0746787740 sau 0723259290 în care să anunţaţi câte scrisori aţi trimis pentru a putea să le dăm colegilor noştri aceste date care să îi convingă că nu i-am lăsat singuri atunci când au contat pe sprijinul nostru moral şi pe demersul nostru civic. Această scrisoare aţi putea să o daţi şi presei din localitatea Dv.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: