www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

INVITAȚIE pentru cadre didactice (simpozioane, congres și școală de vară internaționale, publicare articole) – pentru învăţători, educatoare și profesori de la ciclul gimnazial şi liceal

INVITAȚIE pentru cadre didactice (simpozioane, congres și școală de vară internaționale, publicare articole) – pentru învăţători, educatoare și profesori de la ciclul gimnazial şi liceal

CUPRINS:

I. Cum pot deveni membru al AGIRo – asociație profesională pentru învăţători, educatoare și profesori de la ciclul gimnazial şi liceal;

II. Cum pot participa la activitățile AGIRo colegii din R.Moldova și etnicii români din Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Albania, Grecia, Croația;

III. Cum pot publica articole în volum al AGIRo (ISBN) și/sau revista AGIRo (ISSN);

IV. Înscrieri la activitățile AGIRo din perioada următoare (simpozioane, congres și școală de vară internaționale);

V. Posibile restricții/variante pentru prezența fizică a celor nevaccinați;

VI. Arc peste timp

I. Cum pot deveni membru al AGIRo – asociație profesională pentru învăţători, educatoare și profesori de la ciclul gimnazial şi liceal din ROMÂNIA

Descărcați CEREREA DE ÎNSCRIERE ÎN AGIRo (asociație profesională pentru învăţători, educatoare și profesori de la ciclul gimnazial şi liceal). Cotizaţia anuală este de 25 lei. Se depune în contul ASOCIAŢIA GENERALĂ A ÎNVĂŢĂTORILOR DIN ROMÂNIA, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. Plata se poate face online de pe card sau de la ghișeele bancare sau prin mandat poștal. După achitarea cotizaţiei trimiteţi atașate, pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com această cerere completată în Word și dovada scanată sau print-screen-ul documentului de plată (precizând și pentru ce an/ani s-a achitat în cazul în care aţi rămas în urmă cu cotizaţia). Vă vom trimite apoi adeverinţele de membru corespunzătoare.

Fac parte de drept din AGIRo şi colegii care activează într-o asociaţie/sucursală judeţeană care este membră AGIRo, asociaţie/sucursală judeţeană care are achitată la zi cotizaţia către AGIRo (200 lei anual asociaţia şi 100 lei anual sucursala).

II. Cum pot participa la activitățile AGIRo colegii din R.Moldova și etnicii români din Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Albania, Grecia, Croația

Colegii de peste hotare pot lua parte la activitățile AGIRo doar dacă anunță asociațiile noastre partenere că doresc să participe (aceste asociații ne vor trimite apoi tabele și, dacă va fi cazul, vor colecta sumele necesare). La orice activitate avem și un număr de invitați de peste hotare care sunt primiți gratuit. Toți colegii peste hotare pot publica gratuit articole trimițându-le la asociatiainvatatorilor@gmail.com

Iată date de contact ale asociațiilor partenere:

Colegii români/ aromâni, istroromâni din Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Albania, Grecia și Croația pot scrie la asociatiainvatatorilor@gmail.com dacă doresc să participe la activitățile AGIRo din acest an. Vom avea câte 3 – 5 locuri cu cazare și masă gratuite pentru fiecare țară.

III. Cum se pot publica articole în volum al AGIRo (ISBN) și/sau revista AGIRo (ISSN)

Oricare membru AGIRo poate publica articole în volum al AGIRo (ISBN) și/sau revista AGIRo (ISSN). Taxa de publicare este 30 lei de fiecare articol (articole de 1 – 3 pagini, pe orice teme, trimise în format Word până în 15 august la asociatiainvatatorilor@gmail.com și însoțite de tabelul de înscriere). Achitați integral până în până în 15 august inclusiv, online de pe card sau la ghișeele bancare sau prin mandat poștal, în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. Ulterior vă vom distribui volumele tipărite în august 2021. Colegii români de peste hotare sunt scutiți de taxa de publicare.

IV. Înscrieri la activitățile AGIRo din perioada următoare (simpozioane, congres și școală de vară internaționale) pentru cei care fac parte din AGIRo sau se înscriu acum

ACTIVITATEA NR. 1

Sărbătorirea tradiţionalei Zile a Învăţătorilor, în 30.06.2021, de la ora 14, ne este oferită și online de Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Botoșani și Casa Corpului Didactic Botoşani. Se vor desfășura: • a XI-a ediţie a proiectului științific “ŞCOALA BOTOŞĂNEANĂ ÎN ZI DE SĂRBĂTOARE”; • Conferinţa Internaţională “EXEMPLE DE BUNE PRACTICI DIN ACTIVITATEA DIDACTICĂ ” – ediția a XI-a; • Expoziţie virtuală de fotografii cu aspecte din activitatea didactică a participanţilor la conferință; • Expoziţie virtuală de carte didactică, cu autori cadre didactice participante la conferință; • Galeria virtuală a proiectelor europene, desfășurate de către unii dintre colegii care participă la conferință; • Publicarea în revista de specialitate, cu ISSN, nr. 21, editată de AIJBt, a materialului pregătit pentru conferință.

Activitatea s-a desfășurat deja.

ACTIVITATEA NR. 2

AGIRoMd pregătește Academia de Vară a Cadrelor Didactice, 2021 cu genericul „Reziliență în Educație prin Inovație și Pasiune”, care va avea loc în perioada 15 iulie 2021 – 15 august 2021. Scrieți „DA” în tabel dacă doriți să participați online.

ACTIVITATEA NR. 3

Oradea, începând cu cina din 3 august și terminând cu prânzul din 6 august 2021 – Congresul Internațional al Cadrelor Didactice din România și al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare – al 43-lea congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România (congres la care se vor ține și alegeri interne și unde se va ține și a XVII–a ediție a Simpozionului Internațional „Portrete de dascăli – Elena Piligaci”).

Activitatea este organizată de AGIRo și Asociația Dascălilor Bihoreni (președinte Stela Tăut- tautstela@gmail.com ). Oradea și Asociația Dascălilor Bihoreni au mai fost gazde ale  Congresului AGIRo în 5 – 7 septembrie 1937.

 • 3 august- sosirea invitaților;
 • 4 august – ședința de plen (sala mare a Teatrului Regina Maria, orele 10-12) + activități și vizite în a doua parte a zilei;
 • 5 august – activități și vizite atât dimineața cât și în a doua parte a zilei;
 • 6 august – activități și vizite în prima parte a zilei.

Pot participa cei care fac parte din AGIRo sau se înscriu acum. Taxa de participare este de 30 lei. Membrii de familie însoțitori sunt scutiți doar de cotizația anuală de 25 lei.

Cazarea și masa (pentru cine are nevoie) în cele 3 zile vor fi în campusul din centrul orașului al Colegiului Economic ”Partenie Cosma”, cel mai modern campus școlar din județul Bihor. Costuri:

Cazare + masă:

a)varianta cameră de 3 persoane cu baie proprie:

76 lei/persoană/noapte+3 mese/zi/cu prosop inclus X 3 zile=228 lei în total  (În cazurile soț-soție pot plăti un loc în plus la cazare ca să rămână 2 în cameră de 3. Deci 94 lei/persoană/zi X 3zile=282 lei în total/persoană)

sau

61 lei/persoană/noapte+3 mese/zi/fără prosop inclus X 3 zile=183 lei în total;

b)varianta garsonieră doar în măsura (un număr extrem de limitat): 126 lei/persoană/noapte+3 mese/zi X 3 zile=378 lei în total;

c)În Oradea recomandăm și hotelul Forum (acolo primesc și vouchere de vacanță). Puteți rezerva la doamna Andreea (0758238818). Zicea că ne rezervă la 48 euro- cameră dublă businessși la 40 euro –cameră single.

ÎNSCRIERILE ȘI PLĂȚILE se pot face doar după ce sunați întâi la 0723259290 ca să vă spun dacă mai sunt camere libere dintre cele 10 cu care am suplimentat. Abia apoi completați tabelul atașat trimițându-l doar la asociatiainvatatorilor@gmail.com în chiar ziua în care ați făcut plata atașând împreună cu tabelul și dovada scanată a documentului de plată.

Înscrieți-vă în tabelul atașat citind cu atenție rubricile (am trecut și 5 cazuri diferite de înscrieri ca MODEL de completare).

Achitați integral online de pe card sau la ghișeele bancare sau prin mandat poștal, în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948.

DETALII SUPLIMENTARE

Membrii familiei care nu sunt cadre didactice sunt scutiți doar de cotizație.

Pot participa și colegi care nu au nevoie de cazare și masă (achită doar taxa de participare de 30 lei, cotizația anuală de 25 lei și, opțional, 30 lei taxă de publicare de fiecare articol în volumul sau revista AGIRo).

Urmăriți zilnic pe https://invatatori.ro/ dacă mai sunt disponibile sau nu anumite variante de cazare. Pe măsură ce voi primi tabele și dovezi de plată voi actualiza variantele rămase libere.

ACTIVITATEA NR. 4 (s-au ocupat toate locurile. Voi reveni dacă se suplimentează)

Eforie Sud, județul Constanța, începând cu cina din 8 august și terminând cu prânzul din 13 august 2021- Ediția a IX-a a Școlii Internaționale de Vară a Cadrelor Didactice din România și Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare

Pot participa cei care fac parte din AGIRo sau se înscriu acum. Taxa de participare este de 30 lei. Membrii de familie însoțitori sunt scutiți doar de cotizația anuală de 25 lei.

VARIANTE DE CAZARE ȘI MASĂ (se vor putea trimite și vouchere/tichete de vacanță):

HOTEL CRIȘANA

 • 50 de camere cu 136 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=680 lei + 30 lei taxa de participare =710 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 735 lei/persoană. EPUIZAT. Sunați-mă În 6 iulie la 0723259290, după ce centralizez totul.

HOTEL COSMOS:

 • Dublă Economy ( nu are AC, nu are balcon): 4 camere a câte 2 locuri la prețul de 161 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=805 lei + 30 lei taxa de participare =835 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 860 lei/persoană; EPUIZAT. Sunați-mă înainte la 0723259290
 • Dublă Standard ( nu are balcon): 8 camere a câte 2 locuri la prețul de 171 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=855 lei + 30 lei taxa de participare =885 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 910 lei/persoană; EPUIZAT. Sunați-mă înainte la 0723259290
 • SemiApartament ( nu are balcon, pat dublu matrimonial + canapea extensibilă ): 2 camere a câte 4 locuri la pretul de 171 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=855 lei + 30 lei taxa de participare =885 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 910 lei/persoană; Sunați-mă înainte la 0723259290
 • Dublă Superioara cu Vedere la Mare ( pat dublu și canapea sau 4 paturi twin- în funcție de disponibilitate) 7 camere a câte 4 locuri la prețul de 191 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=955 lei + 30 lei taxa de participare =985 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 1010 lei/persoană; Sunați-mă înainte la 0723259290
 • Apartament Standard ( pat dublu matrimonial și canapea extensibilă) 3 camere a câte 4 locuri la prețul de 181 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=905 lei + 30 lei taxa de participare =935 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 960 lei/persoană; Sunați-mă înainte la 0723259290

HOTEL EDMOND:

 • Dubla cu Vedere la Mare ( pat dublu ): 1 cameră a câte 2 locuri la prețul de 171 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=855 lei + 30 lei taxa de participare =885 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 910 lei/persoană;
 • Dubla Standard ( 2 paturi twin ) : 5 camere a cate 2 locuri la prețul de 171 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=855 lei + 30 lei taxa de participare =885 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 910 lei/persoană;
 • Apartament Standard: 1 cameră a câte 4 locuri la prețul de 181 lei/persoană/zi -include pensiune completă ( mic dejun, prânz și cină) X 5 zile=905 lei + 30 lei taxa de participare =935 lei (+25 lei cotizație dacă nu ați achitat-o deja pe 2021)= 960 lei/persoană; Sunați-mă înainte la 0723259290

ÎNSCRIERILE ȘI PLĂȚILE se pot face până în 7 iulie completând tabelul atașat și trimițându-l doar la asociatiainvatatorilor@gmail.com în chiar ziua în care ați făcut plata atașând împreună cu tabelul și dovada scanată a documentului de plată și (dacă este cazul) dovada scanată a trimiterii voucherelor.

Înscrieți-vă în tabelul atașat citind cu atenție rubricile (am trecut și 5 cazuri diferite de înscrieri ca MODEL de completare).

Achitați integral până în până în 7 iulie inclusiv, online de pe card sau la ghișeele bancare sau prin mandat poștal, în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. DETALII SUPLIMENTARE

Membrii familiei care nu sunt cadre didactice sunt scutiți doar de cotizație.

Pot participa și colegi care nu au nevoie de cazare și masă (achită doar taxa de participare de 30 lei, cotizația anuală de 25 lei și, opțional, 30 lei taxă de publicare de fiecare articol în volumul sau revista AGIRo).

Urmăriți zilnic pe https://invatatori.ro/ dacă mai sunt disponibile sau nu anumite variante de cazare. Pe măsură ce voi primi tabele și dovezi de plată voi actualiza variantele rămase libere.

DOAR PENTRU CEI CARE ACHITĂ CAZAREA-MASA CU VOUCHERE DE VACANȚĂ:

PENTRU HOTEL CRIȘANA trimiteți voucherele doar prin curier (ex. FAN Courier, Urgent Cargus), până în 7 iulie la adresa:

Petru Angeline Luiss

Str. Ciprian Porumbescu nr. 9

Localitatea Agigea

Județul Constanta

tel 0745356000

În pachet/plic să puneți alături de vouchere și un bilet cu adresa titularului tichetului (pentru facturare trebuie și adresa) și scrieți că este pentru cazarea și masa din 8 – 13 august organizată de Asociația Generală a Învățătorilor din România la Hotel Crișana.

PENTRU HOTEL COSMOS și EDMOND trimiteți voucherele doar prin curier (ex. FAN Courier, Urgent Cargus), până în 7 iulie la adresa:

Hotel Edmond

Marina Cocu

Str. Dezrobirii 26-28

Localitatea Eforie Sud

Județul Constanta

Tel 0721.259.230

În pachet/plic să puneți alături de vouchere și un bilet cu adresa titularului tichetului (pentru facturare trebuie și adresa) și scrieți că este pentru cazarea și masa din 8 – 13 august organizată de Asociația Generală a Învățătorilor din România la Hotel Cosmos/Edmond.

Cine are card de vacanță va achita cu el la hotel și în prezența mea (doar contravaloarea mesei și cazării – restul costurilor se achită acum). Tichetele/voucherele pe hârtie se trimit până în 7 iulie.

ACTIVITATEA NR. 5

Proiect internațional cu deplasare în Serbia (29-31 august). Se va ține a XVIII–a ediție a Simpozionului Internațional „Portrete de dascăli – de la Sandu Cristea Timoc la Vesna Schubert” și Proiectul internațional ,,Românii de lângă noi” – cu ocazia Zilei Limbii Române.

Cazarea și masa din Serbia costă 94 euro în total.

Se va adăuga costul transportului. În 2019 a fost de 200 lei/ persoană și a fost un autocar care a plecat din Focșani și a luat colegi pe parcurs din Buzău, București, Pitești, Slatina, Craiova și Drobeta. Acum abia urmează să ne interesăm de transport (sunați-mă la 0723259290 dacă aveți vreo variantă).

Duminică, 29 august:

Ora 12 cazarea Lacul de argint ~Veliko Gradiște 100lei ~20euro/ persoană

Ora 14 prânz terasa Jedro plus Lacul de argint ~50 lei ~10euro// persoană

Ora 15 plecarea spre Kucevo

Ora 16:30 Program în cadrul Proiectului internațional și simpozion

Ora 19:30 Cina, tip bufet cu băutură nelimitată. 60lei ~12euro/ persoană

Ora 21 Spectacol ,,Ziua Limbii Române”

Ora 23 întoarcere spre Lacul de argint la cazare.

Luni 30 august

Ora 8~9 micul dejun 25lei~5euro/ persoană

Ora 10 Plecare spre Viminacium , localitatea arheologica și vizită până la ora 12

Ora 13 vizita cetatea Ram și prânzul 50 lei ~10euro/ persoană

Ora 15 întoarcere spre Lacul de argint și timp liber, plajă, cafea, plimbări…..

Ora 20 cină festivă cu muzică autentică terasa Jedro plus , 60 lei~12euro/ persoană

Ora 24 Cazarea 100lei~20euro/ persoană

Marți 31august

Ora 8 micul dejun 25lei~5euro/ persoană

Ora 10 plecarea spre casă.

👍

1

Linkuri despre

Srebrno Jezero~https://www.google.com/search?q=srebrno+jezero&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=mivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi7-bLw1uXxAhVGgP0HHTU4DaAQ_AUoAnoECAIQAg&biw=360&bih=660&dpr=3

Jedro plus, pranzu si cina https://www.google.com/search?q=jedro+plus+srebrno+jezero&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiLyMGY1-XxAhV7gP0HHeQ6CqoQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=660

Viminacium https://www.google.com/search?q=viminacijum&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=mivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiG2f_o2OXxAhUegf0HHYfxCacQ_AUoAnoECAIQAg&biw=360&bih=660&dpr=3

Cetatea Ram https://www.google.com/search?q=ramska+tvrdjava&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=mivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjqoej12OXxAhWahv0HHXfZDoQQ_AUoAnoECAEQAg&biw=360&bih=660

KUCEVO ~locul simpozionului https://www.google.com/search?q=Kucevo+i&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjb7sek2eXxAhURgP0HHYD5CYQQ_AUoAnoECAIQAg&biw=360&bih=660&dpr=3#imgrc=rDXUwVJAT1Bk5M&imgdii=g-yXtYOrIgS09M

  (voi reveni cu amănunte despre când să achitați transportul). Scrieți „DA” în tabel dacă doriți să participați și trimiteți tabelul la asociatiainvatatorilor@gmail.com

ACTIVITATEA NR. 6

La început de octombrie (în perioada 1 – 5) ținem adunarea generală a Asociaţiei Învăţătorilor din Judeţul Arad. Scrieți „DA” în tabel dacă sunteți din județul Arad și dacă doriți să participați la adunarea generală a Asociaţiei Învăţătorilor din Judeţul Arad. La adunarea generală din 29 septembrie 1919 s-a întemeiat (reorganizat) „Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Arad” conform legii din Regatul României.

V. Posibile restricții/variante pentru prezența fizică a celor nevaccinați

Având în vedere că:

-deocamdată se acceptă un anumit grad de ocupare a unei săli (de spectacol/restaurant/cazare) dacă absolut toate persoanele sunt vaccinate și un alt grad de ocupare a unei săli dacă există și persoane nevaccinate printre cele vaccinate chiar dacă acestea din urmă prezintă teste negative sau dovezi de imunizare;

-în august pot sau nu să apară noi măsuri de relaxare sau noi restricții;

-nu știm până în 8 iulie câți participanți vom fi și câți dintre noi vom fi vaccinați.

Este posibil deci:

-să putem participa în săli toți (și vaccinați și nevaccinați) dacă numărul celor înscriși va fi un număr relativ mic față de capacitatea sălilor (varianta fericită în aceste vremuri nefericite);

– să nu putem participa în săli toți (și vaccinați și nevaccinați) dacă numărul celor înscriși va fi un număr relativ mare față de capacitatea sălilor (varianta nefericită în aceste vremuri nefericite). În acest caz este posibil să luăm decizia (după 8 iulie) ca nevaccinații să nu poată participa în același timp în aceeași sală cu ceilalți. Vom căuta soluții (dacă se va ajunge la această situație extremă). Vom returna sumele plătite de colegii nevaccinați dacă nu vor găsi rezonabile acele soluții.

VI. ARC PESTE TIMP

În Oradea, în primele zile din august 2021, vom organiza al 43-lea congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România, congres al cadrelor didactice din România și al cadrelor didactice de etnie română de peste hotare.

În „Școala Bihorului” din 1937 despre Congresul Asociației Generale a Învățătorilor din România de la Oradea, 5 – 7 septembrie 1937:

Se poate citi telegrama ministrului educației naționale, Dr. C. Angelescu: „Regret foarte mult că fiind bolnav în pat nu pot lua parte la congresul învăţătorilor la Oradea. Sunt însă cu tot sufletul în mijlocul dv. şi asigur pe toți învățătorii de toată dragostea şi solicitudinea mea. Voi susține întotdeauna cu toată tăria şi cu toată convingerea dreptele revendicări ale acestui select corp de elită care a adus şi aduce servicii tării şi neamului nostru. Prieten v-am fost, prieten vă sunt şi prieten vă voi fi totdeauna”.

„În cele trei zile ale congresului, oraşul a fost îmbrăcat în mândră haină de sărbătoare românească, clădirile fiind pavoazate cu culorile nationale. Metropola Țării lui Menumorut de odinioară, a fost aleasă loc de întâlnire şi sfătuire al purtătorilor de lumină, limbă şi slovă românească, din toate unghiurile şi plaiurile tării.”

Sâmbătă 4 Sept., cu trenul de 12 dinspre Bucureşti, a sosit la Oradea dl D. V. Țoni, preşedintele asociaţiei generale, însoţit de membri comitetului central. În gară a fost întâmpinat de învăţătorii bihoreni în număr de câteva sute, cărora li s-au alăturat şi congresiştii sosiţi în oraş. Corul învăţătorilor bihoreni, condus de dl profesor George Strat, a intonat un impresionant „bine ați venit”, iar învăţătorii de pe peron au făcut dlui D. V. Țoni o primire entuziastă, ovaționându-l cu multă căldură.

Veți găsi discursurile de la ședința festivă al fostului președinte al AGIRo, D.V.Țoni, al trimisului Regelui, maior Sidorovici, adjutant regal, al secretarului de stat Ștefănescu – Goangă din ministerul educației naționale (ministrul dr. C.Angelescu era bolnav), salutul dlui Gh. Tătărescu, preşedintele consiliului de miniştri, al prefectului de Bihor, dl I. P . Băncilă, al primarului din Oradea, dl P. Fodor, al episcopului ortodox și al celui al Bisericii Române Unite cu Roma, al domnului Emil Vlasak, preşedintele învăţătorilor cehoslovaci, al domnului deputat I. Mangra care era preşedintele asociaţiei învăţătorilor bihoreni, Onisifor Ghibu, profesor universitar, I. Nisipeanu, preşedintele asociafiei profesorilor secundari, Pr. Al. Nicoreanu, preşedintele asociației clerului ortodox, Stancu Brădişteanu, preşedintele federației salariaților publici, Gh. Lungulescu, secretarul Ligii antirevizioniste, Apostol Culea, directorul căminelor culturale ale Fundaţiei „Principele Carol”, Iordan Tacu, secretarul general al asociaţiei învăţătorilor, dr Teodor Popa, preşedintele „Astrei”, V. Gherman preşedintele Casei Nationale din Oradea, d-na Bogdan Duică, preşedinta asociaţiei învăţătoarelor dela şcoalele de copii mici, dna Veturia Candrea, preşedinta reuniunii femeilor române din Oradea, D. Dumitraşcu, fost preşedinte al asociaţiei generale a învăţătorilor, reprezentantul armatei, dl general Gheorghieş, congresişti şi ziarişti.

Sedința festivă a luat sfârşit la ora 4 p. m. După şedință, reprezentanţii autorităţilor şi delegaţii oficiali ai asócíațiilor judeţene au fost invitați la banchetul dat în onoarea congresiştilor de către asociaţia învăţătorilor bihoreni, în saloanele Halei comerciale, unde au luat parte 400 congresişti. La sfârşitul banchetului au toastat: dl ministru Ștefănescu-Goangă pentru M. S . Regele Carol II; dl maior Sidorovici pentru corpul didactic; dl Th. Iacobescu, preşedintele asociafiei învăţătorilor din Cetatea-Albă, pentru dl C. Angelescu, ministrul educaţiei naționale şi d-na Cleopatra Teodoru, învăţătoare în Bucureşti, pentru d1 preşedinte D. V. Țoni. În după masa zilei de 5 sept, congresiştii au vizitat instituţiile publice mai de seamă din Oradea.

În seara zilei de 5 sept., Asociația învăţătorilor din Bihor a dat, în sala teatrului „Regina Maria”, un frumos festival artistic în onoarea congresiştilor.

În după masa zilei de 6 sept., congresiştii au vizitat băile Felix şi Episcopeşti. D-l preşedinte Țoni a făcut o vizită la Academia teologică ortodoxă, unde a fost aşteptat de corul învăţătorilor bihoreni, cari l-au primit cu multă căldură, şi entuziasm.

La ora 4, în sala de şedințe a primăriei municipiului Oradea, s’a deschis şedinţa adunării generale și s’a luat în cercetare situaţia asociaţiilor judeţene.

Marți 7 sept., ora 12, 78 de congresişti în frunte cu dl preşedinte D. V. Țoni, au plecat în excursie în Cehoslovacia. În gară, excursioniştii au fost salutaţi de mai mulţi învăţători bihoreni în frunte cu dl I. Mangra, preşedintele asociaţiei învăţătorilor bihoreni.

Puteți fi la curent cu activitățile AGIRo înscriindu-vă în grupurile

https://www.facebook.com/groups/Invatatori.ro/

https://www.facebook.com/groups/grupagiro/

și urmărind https://invatatori.ro/ și https://www.facebook.com/invatatori/

Comunicați doar pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com

Publicitate

Un răspuns la „INVITAȚIE pentru cadre didactice (simpozioane, congres și școală de vară internaționale, publicare articole) – pentru învăţători, educatoare și profesori de la ciclul gimnazial şi liceal

 1. Aronescu Maria daniela 05.07.2021 la 19:06

  Buna seara, as fi interesata sa particip online la ACTIVITATEA 2, dar nu stiu exact in ce consta. Voi achita cotizatia , am fost inscrisa acum doi ani . dar anul trecut -cu pandemia nu am achitat. voi achita acum pt amandoi anii . Cu stima, prof Daniela Aronescu, Colegiul National „Ion Neculce”, Bucuresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: