www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

Sibiu (6 august) și București (8 august). INVITAȚIE la congrese internaționale ale cadrelor didactice

2 INVITAȚII la congresul internațional al cadrelor didactice din România și al cadrelor didactice de etnie română de peste hotare, al 42-lea congres al AGIRo:

  1. SIBIU (6 august, orele 9-13, SALA THALIA A FILARMONICII)
  2. BUCUREȘTI (8 august, orele 9-13, PALATUL PARLAMENTULUI)

Pot participa învățători, educatoare și profesori de gimnaziu și liceu din țară și de peste hotare (eventual însoțiți de familie). Înscrierile se fac până în 5 august. După această dată doar dacă se sună în prealabil la 0723259290.

Cei care NU au nevoie de cazare și masă au de achitat după caz:

-30 lei (taxa de participare la Sibiu) și/sau 30 lei (taxa de participare la București) pentru cei care au deja achitată cotizația pe 2019. TOTAL 60 lei cine participă la ambele activități;

-încă 25 lei (cotizația anuală) pentru cei care nu sunt încă membri sau nu au achitată cotizația pe 2019.

Se achită prin depunere bancară sau mandat poștal, în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. După efectuarea plății să comunicați la asociatiainvatatorilor@gmail.com numele celui/celor pentru care s-a achitat, datele lor de contact și să atașați poza sau scanarea documentului de plată.

Locuri cu cazare și masă nu mai avem (s-au ocupat deja locurile din 3 hoteluri).

Aceste forumuri sunt ample manifestări cu o tradiție de peste un secol, fiecare cu sute de participanți. Vor fi în parteneriat cu MEN, IȘJ-uri, case ale corpului didactic, universități, furnizori de formare. Se va certifica participarea la congres internațional și se vor elibera și adeverințe de participare la unele cursuri. Participanții nu sunt obligați să susțină vreo lucrare. La cerere, doar cei care doresc pot publica în volumele noastre articole pe teme la alegerea lor.

PS

  1. La Sibiu, printre parteneri va fi Universitatea „Lucian Blaga”. Va fi și un moment artistic susținut de ansamblul „Junii Sibiului”. Va binecuvânta adunarea părintele Constantin Necula. Se va vizita Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu.

2.Congresul Internațional de la Sibiu este la 100 de ani de la primul congres al învățătorilor români din Ardeal, Banat, Crişana şi Maramureş organizat de Iuliu Vuia la Sibiu în 24-26 februarie 1919 în prezenţa a peste 1500 cadre didactice, pe când doar 1/3 din Ardeal avea administrație românească (detalii mai jos);

3.Congresul Internațional de la București – al 42-lea – este la 90 de ani de la congresul din 6-7 decembrie 1929 de la Bucureşti, congres la care asociația regională transilvană se unește cu AGIRo sub conducerea lui D.V. Ţoni și la 80 de ani de la alegerea din 1939 a lui Teodor Iacobescu ca președinte al AGIRo (detalii mai jos).

4.PENTRU COLEGII ARĂDENI: Să mă sune la 0723259290 dacă dorește careva să participe gratuit la o activitate cu toate cheltuielile acoperite de organizatori în Slănic Moldova între 19 – 26 august ( o persoană sau o familie).

Publicitate

4 răspunsuri la „Sibiu (6 august) și București (8 august). INVITAȚIE la congrese internaționale ale cadrelor didactice

  1. Hritcu Olga 31.07.2019 la 11:54

    Buna ziua, unde ma pot inscrie pentru Congresul din data de 8 august la Bucuresti? Multumesc , o zi frumoasa va doresc.

  2. Pavel Adriana 31.07.2019 la 17:31

    Doresc sa particip la București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: