www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

AGIRo – filiala din Republica Moldova

     Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România a vizitat în urma cu puţin timp Chişinăul la invitaţia Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei din R. Moldova şi a colegilor de acolo, care au participat în acest an la al XXX-lea congres al AGIRo din Bucureşti. La acţiunea din Chişinău au participat şi Viceprim-ministrul Ion Negrei şi Ministrul Educaţiei Leonid Bujor.

     Viorel Dolha – preşedintele AGIRo, însoţit de colegii moldoveni Mariana Marin şi Valeriu Cavcaliuc, la invitaţia Viceprim-mistrului Ion Negrei, au avut o întâlnire de peste o oră cu acesta la sediul Guvernului Republicii Modova. S-a discutat cu entuziasm din partea tuturor despre înfiinţarea Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România – filiala Republica Moldova şi despre un viitor congres al AGIRo organizat la Chişinău. A surprins faptul ca înaltul demnitar moldovean era la curent în amănunt de activitatea AGIRo şi ştia „din scoarţă în scoarţă” publicaţiile AGIRo.

     Delegaţia din România (din care a mai făcut parte şi vicepreşedinta AGIRo –Victoriana Gălbenuş din Ialomiţa) a fost copleşită de căldura cu care a fost primită, de deschiderea uriaşă spre România a intelectualităţii moldovene şi de profesionalismul desăvârşit al celor aproape 200 de cadre didactice participante la acţiune. Concluzia a fost că mingea, în ceea ce priveşte o integrare articulată şi deplină între cele două maluri ale Prutului, este la Bucureşti.

     La Chişinău se realizează deja revista Învăţătorul Modern unde publică în egală măsură şi colegi din România şi din R. Moldova.

                

La Guvernul din Chisinău: Vicepremierul Ion Negrei, dna lector superior dr. Mariana Marin, Viorel Dolha (preşedinte AGIRo)

 La Guvernul din Chişinău: în centru dl Valeriu Cavcaliuc, filiala R. Moldova a AGIRo

 Chişinău: directoarea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, Ministrul Educaţiei, Vicepremierul Republicii Moldova, preşedintele AGIRo.

Oaspeţi AGIRo la sediul revistei Învăţătorul modern din Chişinău.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: