www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

Alte nedreptăţi – sindicatele tac

PROPUNERILE M.E.C.I. PENTRU ACOPERIREA CELOR 10 ZILE DE CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ

        Pornind de la ordonanţa care cere reducerea programului cu 10 zile Ministerul Educaţiei a înaintat sindicatelor următoarele propuneri pentru lunile septembrie-noiembrie: 

        Economiile de 187 milioane lunar în sistemul de învăţămant sunt proiectate să fie făcute aproape exclusiv pe seama învăţătorilor adică a acelora care oricum sunt discriminaţi la încadrare de ani de zile. Unele curbe de sacrificiu sunt doar pentru învăţători, iar altele şi pentru învăţători.

Introducere ore de predare la directori – 4,5
Introducere ore de educaţie fizică la învăţători – 8
Eliminarea celor 2 ore la profesori cu gr. I peste 25 de ani – 15
Creşterea normei didactice cu 2 ore – 43
Orele de religie în norma învăţătorului – 15
Eliminarea premiului de 2% – 17
Eliminarea salariului de merit – 14
Eliminarea gradaţiei de merit – 19
Orele de limba straină în norma învăţătorului – 11,5
Majorarea nr. minim de elevi în clasele I-IV – 9,5
Majorarea nr. minim de elevi în clasele V-VIII – 17
Majorarea nr. minim de elevi în clasele IX-XIII – 13,5

        Viorel Dolha, preşedintele AGIRo a declarat: „Sunt scârbit de cum se gândeşte şi de lipsa de reacţie a sindicatelor care au fost de faţă la găsirea acestor soluţii. Apropo, la congres au fost invitate în scris toate federaţiile sindicale. Au confirmat telefonic ca vin FSLI şi FSISH. Nu au venit şi nici nu au organizat ele (care au resurse financiare serioase) vreo întâlnire la nivel naţional în care să ia pulsul membrilor cotizanţi în privinţa noilor legi ale educaţiei.
        Un singur lucru au cerut imperativ sindicatele ministerului:
SĂ NU CUMVA SĂ INTRODUCĂ ÎN LEGE PARTICIPAREA CU ROL DE OBSERVATOR LA LUAREA DECIZIILOR A ASOCIAŢIILOR PROFESIONALE ALE CADRELOR DIDACTICE.
        Merg la şcoala să îmi pregătesc clasa pentru începerea cursurilor. Mă voi abţine să urlu de unul singur prin clasă fiindcă am cam rămas de unii singuri învăţătorii.”

        „În cazul în care vom fi din nou nedreptăţiţi de către cei care trebuiau să facă această ţară să fie rodnică sau de cei care trebuie să ne apere drepturile, noi, cei din Consiliul Director al AGIRo, ne vom gândi la forme radicale de  protest. Personal sunt pregătit să intru şi în greva foamei dacă va fi nevoie”, a adăugat Ionel-Cătălin Diaconu.

Publicitate

2 răspunsuri la „Alte nedreptăţi – sindicatele tac

  1. mara 02.09.2009 la 19:36

    Doar sindicatele? Tac toti cei care au semnat pactul pentru educatie. Doar noi, învăţătorii, nu mai putem, vorbim dar în van! Scuzaţi-mă, dar e revoltator!
    Ne aude cineva? Da. Ne aud cei de la ISJ care ameninţă, ne aud directorii care ridica din umeri. De ce din nou discriminare? Mie îmi ia gradaţia, dar celui care n-o are ce-i va tăia? Ştiu că acesta e un strigăt, poate chiar acest lucru şi-au propus guvernanţii, să ne dezbine!

    • Sorina M 04.09.2009 la 11:46

      Din păcate aşa este, se fac discriminări şi, dat fiind faptul că dascălii sunt dezbinaţi în perioada grevelor pe motivul că elevii au de pierdut, mai e şi această situaţie. După ce că nu beneficiem nici de mijloace necesare, avem şi dezamagiri din punct de vedere salarial. Cu ce să vrei să fii dascăl bun?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: