www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

Descărcați AGENDA AGIRo pentru învăţători, educatoare, profesori de la ciclul gimnazial şi liceal și cererea de înscriere

AGENDA activităților AGIRo pe 2019 pentru învăţători, educatoare, profesori de la ciclul gimnazial şi liceal Descărcați Agenda AGIRo 2019

I. Înscrieri în AGIRo

În AGIRo se poate înscrie orice cadru didactic (învăţător, educatoare, profesor de la ciclul gimnazial şi liceal). Înscrierea presupune achitarea cotizației anuale de 25 lei prin depunere bancară sau mandat poștal în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. După achitarea cotizaţiei să trimiteţi atașate, pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com cererea de mai jos completată în Word și dovada scanată a documentului de plată (precizând și pentru ce an/ani s-a achitat în cazul în care aţi rămas în urmă cu cotizaţia). Vă vom trimite apoi adeverinţele de membru corespunzătoare. Descărcați Cererea de Înscriere Individuală în AGIRo pentru învățători educatoare profesori de gimnaziu sau liceu

II. 2% pentru AGIRo până în 31 iulie

Descărcați formularul 230. Completați-l în 2 exemplare doar la rubricile „capitolul I” (cu datele contribuabilului) şi semnaţi jos, la ,,contribuabil”. Cei care ne trimit scanat la asociatiainvatatorilor@gmail.com al doilea exemplar cu ștampila și numărul de înregistrare de la ANAF şi atestă astfel că au redirecţioat 2% din impozitul pe anul 2018 sunt scutiţi de cotizaţie sau pot publica fără taxă în volumele AGIRo. Puteţi la alegere: a)să îl depuneţi personal până în 31 iulie la ANAF-ul de pe raza domiciliului dv sau b)să împuterniciți pe cineva să îl depună completând și capitolul V cu datele împuternicitului respectiv. Descărcați Formularul 230 cu 2 la sută pentru AGIRo

III. Restanțe

Colegii cărora am omis să le trimitem vreo adeverință sau vreun volum cu articol publicat să ne scrie la adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com

PROPUNERI PENTRU AGENDA AGIRo 2019

   Vă propunem mai jos 11 acțiuni la care vă invităm în 2019. Scrieți-ne la asociatiainvatatorilor@gmail.com dacă doriți să includem și alte acțiuni ale dumneavoastră în acest calendar național/internațional. În 2 – 3 săptămâni veți găsi pe www.invatatori.ro și costurile pentru fiecare activitate în parte, tabelul de înscriere și tot atunci vă vom invita să ne trimiteți și articole spre publicare. Așteptăm de la colegii din respectivele zone variante bune de cazare, masă, săli, formatori etc. Deocamdată înscrieri efective se pot face doar la prima activitate. Iată ce acțiuni propunem:

A. 29 – 31 martie: Adjud (2-3 zile la Simpozion Internațional dedicat Unirii Basarabiei cu România.) Simpozionul va fi în 29 martie de la ora 14. Se poate veni din seara de 28 martie sau din 29 la amiază. Pentru doritori sunt vreo 30 locuri de cazare și masă la motel Trotuș (200 lei/persoană cazarea și masa pentru cele 2 zile în total). Mai sunt 20 locuri cu cazare gratuită la internatul Colegiului Tehnic „Gheorghe Balş” din Adjud. Vor fi și spectacole și excursii la obiective culturale din județul Vrancea. Înscrieri se fac până în 20 martie achitând în contul AGIRo și trimițând dovada plății și tabelul de mai jos la asociatiainvatatorilor@gmail.com

Simpozion ADJUD tabel-inscrieri-pentru colegi-din-Romania

B. 1 – 3 (4) mai: Mănăstirea Putna (poate și Voroneț, Sucevița) și Cernăuți (o zi la Cernăuți și 1-2 zile la mănăstirile din Bucovina imediat după Paște- cazarea poate la Suceava sau Iași). Simpozion Internațional la 100 de ani de la primul congres al Asociaţiei Corpului Didactic Român din Bucovina ținut la Cernăuți în 14-15 februarie 1919, președintele asociației fiind George Tofan, asociație ce fusese întemeiată în 1905 ca „Reuniunea şcolară română din Bucovina”, transformată din 1909 în Asociaţia corpului didactic român din Bucovina. La 105 ani de la congresul din 7-8 iunie 1914 de la Suceava și 110 ani de la congresul din 3-5 iulie 1909 de la Teatrul Naţional din Iași în prezența a 1500 învățători).

C. 31 mai – 2 iunie: Vârșeț – Mustapici – Kucevo (Serbia): (Simpozion Internațional și festival de folclor).

D. 28-30 iunie: Arad: (2-3 zile de Ziua Învățătorului la a XIII- a ediție a Simpozionului Internațional „Portrete de dascăli”).

E. 8 – 12 iulie: Eforie Sud: (a VII-a ediție a Școlii Internaționale de Vară a AGIRo).

F. 22 – 25 iulie: Chișinău (Școală Internațională de Vară la 100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei învăţătorilor din Chişinău la al II-lea Congres al învăţătorilor basarabeni, 1919).

G. 25 – 27 iulie: Odessa – Cetatea Albă – Sărata – Izmail – Reni (Simpozion Internațional).

H. 5 – 7 august: Sibiu (congres internațional la 100 de ani de la primul congres al învățătorilor români din Ardeal, Banat, Crişana şi Maramureş organizat de Iuliu Vuia la Sibiu în 24-26 februarie 1919 în prezenţa a peste 1500 învăţători, pe când doar 1/3 din Ardeal avea administrație românească).

I. 7 – 9 august: București (congres internațional –al 42-lea -la 90 de ani de la congresul din 6-7 decembrie 1929 de la Bucureşti, congres la care asociația regională transilvană se unește cu AGIRo sub conducerea lui D.V. Ţoni și la 80 de ani de la alegerea din 1 februarie 1939 a lui Teodor Iacobescu ca președinte AGIRo).

J. 13 – 17 august: Sântămărie la aromânii din Balcani pe traseul: București – Krușevo, Macedonia (localitate cu aromâna în administrație și învățată în școală – Bitola, Macedonia (cimitir aromân vestit și biserică aromână) – Metsovo, (Aminciu în aromână), Grecia (o Sântămărie tradițonală în această localitate turistică aflată la altitudinea de 1200m locuită exclusiv de aromâni) – Fier și Diviaka, Albania (localități unde sunt organizate școli private de învățare a aromânei) – Korce, Albania (biserică aromână nouă și ruinele vechii Moscopole aromâne care avea 70 000 locuitori în timpul când Atena avea 5000).

K. 31 octombrie– 3 noiembrie (sau 25-28 octombrie): Maramureș și Transcarpatia (Simpozion Internațional cu cazare în Sighet. la congresul din 29 -31 august 1930, congres în a cărui ultimă zi, participanţii s-au deplasat la o şcoală românească din Maramureşul din dreapta Tisei (atunci în Cehoslovacia, acum în Ucraina).

Cu bine,

Viorel Dolha, președintele AGIRo, 0723259290, 0744195155

P.S.

Puteți fi la curent cu activitățile AGIRo consultând paginile noastre sau înscriindu-vă în grupurile noastre:

https://invatatori.ro/

https://www.facebook.com/groups/Invatatori.ro/

https://www.facebook.com/groups/grupagiro/

https://www.facebook.com/invatatori/

După achitarea cotizației solicitaţi înscrierea în grupul agiro@googlegroups.com pentru a fi la curent cu activitatea AGIRo şi pentru a vă face cunoscută activitatea dumneavoastră celorlalţi.

Preşedinții asociațiilor/sucursalelor membre AGIRo sunt rugați să solicite după achitarea cotizației pe 2019 înscrierea în grupul dedicat Delegaţiei Permanente a AGIRo dp-agiro@googlegroups.com (în mod firesc, îi vom exclude din lista actuală pe colegii care nu îşi achită cotizaţia până în 31 martie, nemaifiind deci membri).

Fac parte de drept din AGIRo şi colegii care activează într-o asociaţie/sucursală judeţeană care este membră AGIRo, asociaţie/sucursală judeţeană care are achitată la zi cotizaţia către AGIRo (200 lei anual asociaţia şi 100 lei anual sucursala).

Descărcați Agenda AGIRo 2019

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: