www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

Către cadrele didactice din jud. Alba INVITAȚIE

STIMATE CADRE DIDACTICE DIN JUDEȚUL ALBA,

ÎN 6 – 9 AUGUST ALBA –IULIA VA FI CAPITALA DASCĂLILOR

VĂ INVITĂM LA CEL MAI IMPORTANT FORUM EDUCAȚIONAL AL ANULUI

            Învățători, educatoare, profesori de gimnaziu sau liceu din județul Alba sunt invitați să participe la Congresul Cadrelor Didactice din România și al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare, al 41-lea congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România, la Alba- Iulia, în perioada 6 – 9 august 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Invitația este valabilă  și pentru colegii din alte județe (la finalul invitației sunt precizări suplimentare pentru cei care au nevoie și de cazare și masă, cu sau fără vouchere).

Câteva sute de cadre didactice din România, R.Moldova, regiunile Cernăuți și Odessa din Ucraina și din Serbia dintre Timoc și Morava și-au rezervat deja locuri în hotelurile din cetatea unirii și au închiriat Casa de Cultură a Studenților în diminețile de 7 și 8 august de la ora 10.

Participanții vor semna o declarație simbolică de unire cu R.Moldova și un apel pentru respectarea în acte normative și în practică a acelorași standarde care există în România în ceea ce privește dreptul la educație în limba maternă în Ucraina și Serbia.

Vor fi și oaspeți de seamă fiindcă la congresele AGIRo (primul ținut în 1898) nu au lipsit președintele țării, președinți ai academiei române, miniștri, rectori. Monarhul țării spunea la unul dintre aceste congrese că „dacă soarta nu m-ar fi pus acolo unde sunt aș fi fost învățător”. Și-a anunțat prezența și maestrul Nicolae Furdui Iancu, cel care a fost 10 ani învățător în Alba-Iulia.

Ca întotdeauna, vor fi susținute numeroase cursuri și ateliere (cu adeverințe corespunzătoare) și vom avea invitați speciali din mediul didactic și cultural. Se vor putea face înscrieri și la un curs cu credite. Edituri prestigioase își vor prezenta noutățile și vor distribui pachete gratuite participanților. La Alba-Iulia se vor distribui și cele 500 de volume din „Portrete de dascăli”, „Buletinul Congresului” și Revista AGIRo. Vor fi și alte surprize și momente memorabil de înălțătoare care îi vor face pe participanți să pomenească peste ani că „am fost și eu la congresul de la Alba-Iulia”.

Se va face vorbire și despre rolul dascălilor în înfăptuirea unirii și modelul pe care ni-l lasă celor prezenți și viitorimii. La 1 decembrie 1918 au participat ca delegați de drept câte 2 delegaţi de la fiecare dintre cele 37 reuniuni învăţătorești din Ardeal, Banat, Crișana și Maramureș și câte un delegat de la fiecare dintre cele 27 şcoli secundare, institute teologice, pedagogice şi şcoli civile românești. Cadre didactice au mai participat atunci și ca delegați aleși în cercurile electorale românești dar și delegați reprezentând societăţi culturale sau secțiuni comitatense ale gărzii naționale. Pe lângă acești învățători și profesori cu drept de vot au mai fost prezenți la Marea Adunare Națională alte sute de cadre didactice însoțind sătenii români din toate zările Transilvaniei.

CINE POATE PARTICIPA LA EVENIMENT ȘI MODALITATEA DE ÎNSCRIERE:

Pot participa învățători, educatoare, profesori de gimnaziu sau liceu care achită taxa de participare de 30 lei și cotizația anuală de 25 lei (pentru calitatea de membru le vom elibera adeverințe corespunzătoare pentru dosarul personal). Cei care se înscriu acum în AGIRo trebuie să completeze și cererea atașată mai jos.  și achitând cotizația anuală de 25 lei. Suma totală de 55 lei se achită prin ordin de plată sau mandat poştal completând următoarele: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cont IBAN RO32CECEAR0137RON0355948, cod fiscal 23564572. După efectuarea plății să trimiteţi pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul atașat completat, cererea de înscriere și dovada scanată a plății.

Invitația este valabilă în aceleași condiții și pentru colegii din alte județe și care NU au nevoie de cazare și masă. Cei care au nevoie și de cazare și masă (folosind sau nu voucherele de vacanță) trebuie întâi să sune la 0723259290 și apoi le vom confirma dacă am reușit să contractăm locuri suplimentare la hotel Cetate -Împăratul Romanilor (pentru cele trei zile, cu vouchere, costă în total 9 vouchere + 95 lei. Fără vouchere, costă în total 541 lei.)

Viorel Dolha, președintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România

0723259290, 0744195155

DESCĂRCAȚI DOCUMENTELE DE ÎNSCRIERE ATAȘATE MAI JOS:

Catre cadrele didactice din jud Alba INVITATIE 1

Tabel de inscriere la Congresul AGIRo Alba Iulia

Cerere de inscriere individuala in AGIRo pentru invatatori educatoare profesori de gimnaziu sau liceu

COLEGII DIN ALTE JUDEȚE, care au nevoie și de cazare și masă (folosind sau nu voucherele de vacanță) trebuie întâi să sune la 0723259290 și apoi le vom confirma dacă am reușit să contractăm locuri suplimentare la hotel Cetate -Împăratul Romanilor (pentru cele trei zile, cu vouchere, costă în total 9 vouchere + 95 lei. Fără vouchere, costă în total 541 lei.)

ÎN PRESĂ:

http://mesageruldealba.ro/2018/07/23/alba-iulia-capitala-dascalilor-congres-cu-sute-de-participanti-din-romania-moldova-ucraina-si-serbia/

https://www1.agerpres.ro/comunicate/2018/07/23/comunicat-de-presa-asociatia-generala-a-invatatorilor-din-romania-16-55-11

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: