www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

SĂRBĂTORI FERICITE 2017/2018 AGIRo

Sarbatori fericite AGIRo

Dragi educatoare, învățători și profesori din România,

Dragi colege și colegi români din R.Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia, Ungaria, Grecia și Croația,

În numele Consiliului Director al Asociației Generale a Învățătorilor din România vă doresc

SĂRBĂTORI FERICITE!

Fiți mândri de profesia voastră fiindcă, vorba lui Simion Mehedinți: „Cine ară mereu şi samănă mereu, trebuie de la o vreme să şi secere.. . Pentru ce? Pentru că ori cum ar fi timpul, lucrul de căpetenie e omul, adică sârguinţa şi metoda lui de lucru. Omul biruie şi vremea, când vrea cu toată hotărârea… Un lucru trebuie să stea neclintit în faţa ochilor: «Nu legea, nu cartea, regulamentul, revizorul, inspectorul ori Ministerul fac şcoala. Ci o faci zilnic tu, cel care te sui la catedră. De felul cum te-ai gândit (sau nu te-ai gândit) la lecţie, de chipul cum priveşti (ori nu priveşti) pe copii, de metoda cu care explici (ori nu explici în destul) lecţiile… de fiecare pas, de fiecare cuvânt, de fiecare gest al tău, atârnă soarta viitoare a învăţământului.

Dacă tu eşti dascăl adevărat, poate universul întreg să fie hâd şi şubred ca o şandrama veche, tu, în sfera şcoalei tale, eşti izvor de lumină, de frumuseţe şi armonie; fiindcă tu eşti pentru copil însuşi centrul, universul.

Aşa dar, şi azi şi mâine şi totdeauna, hotărâtor lucru e personalitatea. Cine are fire de dascăl, implineşte singur aproape toate lipsurile câte se ating de şcoala lui. Cine nu calcă a dascăl, poate să aibă la îndemână întreg bugetul ţării numai pentru şcoala lui, şi tot nimica nu va face.

Căci cine are darul dăscăliei, viaţa aceluia ca şi iedera de arbore, i se leagă numai de ale şcoalei. Iar asta se simte îndată. Din ziua întâi, din ceasul întâi, copiii văd (apoi văd şi părinţii) că Domnul cutare e profesor… el e cartea, el e legea, regulamentul, directorul, inspectorul şi ministrul acelei şcoli. Prin urmare, nu e vorbă deşartă, ci fapt pipăit, în fiecare clipă, că adevăratul reformator al şcoalei, e cel care se suie la catedră, dacă e om.. »” . (Din «Revista învăţătorimii române» 1927).

Inspirați-vă din spusele unui învățător sălăjean care în 1928 spunea: «Vreau să fiu Mesia care să sufere pentru voi; vreau să fiu Păstorul pălmuit şi scuipat. Am venit din depărtări pentru voi. Priviţi-mă ca pe un duşman, alungaţi-mă, loviţi-mă cu pietrele urii voastre, dar lăsaţi-mi curtea Şcoalei plină de copii, să-i văd strecurându-se ca razele în jurul meu. Pe aceşti copii vi-i cer: daţi-mi-i! Din sufletele lor vreau să frământ plămada din care să dospească pâinea spirituală a zilelor de mâine…»

De sărbători încărcați-vă bateriile în sânul familiei și al prietenilor:

Colindați, colindați

Pe la case de români,

Pe la oameni dragi şi buni!

Să aveţi ferestre-n soare

Acum de sărbători,

Să-i primiţi cu drag la masă

Pe colindători!

Fericiţi să fiţi cu toţii

Şi să fiţi bogaţi!

Să aveţi colaci la masă,

Să vă bucuraţi!

         P.S. Până prin 20 ianuarie vom expedia toate volumele și toate adeverințele AGIRo celor care le așteaptă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: