www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

Întrevederi cu ministrul educației și administrația prezidențială

În aula Universității Transilvania din Brașov am avut șansa să stau la un moment dat chiar lângă domnul ministru al educației, Mircea Dumitru și să vorbesc personal cu dumnealui despre Congresul al XXXVIII-lea al AGIRo din 8-12 august de la Eforie Sud și Constanța. I-am înmânat invitația la eveniment și o mapă cu publicații AGIRo de la fostele acțiuni. A citit de două ori invitația, s-a declarat încântat de idee și a promis că va fi prezent la activitatea noastră. Am fost plăcut surprins atât de discursul aplicat al noului ministru cât și de atitudinea și deschiderea avută în scurta discuție personală.

În prezidiul conferinței m-am aflat apoi lângă doamna Ligia Deca, consilier de stat la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale. I-am înmânat invitația la congres pentru președintele României și documentele necesare includerii activității noastre din 8-12 august în cadrul dezbaterii naționale ”România educată”. M-a făcut să înțeleg că solicitarea mea are mari șanse să se aprobe. În cuvântul său, reprezentanta Administraţiei Prezidenţiale a avut cuvinte de laudă la adresa viitorului forum AGIRo.

La Brașov, în 18 iulie, la dezbaterea regională “Cariera didactică în învățământul preuniversitar”, derulată în cadrul Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare – România Educată, organizată de Administrația Prezidențială, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiințifice și al Universității Transilvania din Brașov, AGIRo a fost reprezentată și de următorii colegi: Mândru Elena, vicepreședintele AGIRo și președintele Asociației Învățătorilor Harghiteni a AGIRo, Ghiurţu Areta (Harghita), Constantin Mariana, președintele Asociației Învățătorilor Brașoveni, Marina Adela (Brașov), Stoica Natalia, președintele Sucursalei Județene Mureș a AGIRo, Băcilă Petruța Daniela (Mureș), Brad Camelia Elena, președintele Sucursalei Județene Sibiu a AGIRo, Martin Loredana Mioara (Sibiu), Corpodean Ofelia, președintele Sucursalei Județene Alba a AGIRo, Borșan Florina (Alba), Borchină Săndica, președintele Sucursalei Județene Covasna a AGIRo, Prundar Gabriela (Covasna), Flueraș Vasile, președintele sucursalei zonale Transilvania a AGIRo.

Sigur că voi reveni și cu detalii privind substanța temelor abordate și cu cele propuse de mine în luarea de cuvânt din plen și pe secțiuni, cu cele propuse de reprezentanții AGIRo mai ales că AGIRo a avut, cred, cei mai mulți reprezentanți între organizațiile și instituțiile prezente.

PS

În pozele de la reuniune îl veți vedea pe domnul ministru cu mapa și invitația AGIRo sub braț. Suntem încrezători, mizând și pe concursul dumnealui și al Administrației Prezidențiale, în reușita acțiunilor AGIRo din această vară.

-Înscrieri la congresul și școala de vară din 8-12 august mai facem doar pentru cei care NU au nevoie de cazare și masă (sunt pline deja 5 hoteluri din Eforie Sud cu reprezentanții AGIRo). Cei care își doresc și cazare și masă mai pot spera în eventualitatea că hotelurile ne vor comunica în zilele viitoare încă ceva locuri libere dintre cele date de hoteluri unor agenții turistice. De sunat în prealabil, după 23 iulie, la 0723250290 sau 0744195155 sau de scris la asociatiainvatatorilor@gmail.com pentru informații suplimentare la zi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: