www.Învăţători.ro

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România

ULTIMELE ÎNSCRIERI LA CONGRESUL CADRELOR DIDACTICE

CONGRESUL AL XXXVI-LEA AL AGIRO
(SUCEAVA-SUCEVIŢA-PUTNA-CHILIA lui DANIIL SIHASTRU-CERNĂUŢI-IAŞI-CHIŞINĂU-EFORIE SUD- 20-28 AUGUST)

-la 100 de ani de la ,,Marele Congres al Învăţătorilor Români” organizat în Bucovina aflată atunci sub austrieci (Suceava 1914),
-la 85 de ani de la Congresul Învăţătorilor Bucovineni (Cernăuţi 1929),
-la 80 de ani de la congresul al XXII-lea al AGIRo de la Iaşi din 1934, la care participaseră peste 4000 de învăţători,
-la 95 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei învăţătorilor din Chişinău la al II-lea Congres al învăţătorilor basarabeni (1919),
-la 100 de ani de când, în 1914, preşedinte AGIRo devenise Ion Mihalache, ministrul de mai târziu.
-105 ani de când suceveanul George Tofan este ales preşedinte al Asociaţiei Corpului Didactic Român din Bucovina (1909)
-510 ani de la moartea lui Ştefan cel Mare şi 110 ani de la Manifestările de la Putna (1904 –sub stăpânire austro-ungară) la care au participat 20.000 de români

ULTIMELE ÎNSCRIERI LA CONGRESUL CADRELOR DIDACTICE, PRIMIREA ARTICOLELOR, DESPRE CERTIFICATE, ADEVERINŢE, PARTENERIATE, TRANSPORT

Înscrierile de până acum ne arată că în Suceva, Cernăuţi, Chişinău şi Eforie Sud vom fi peste 700 de învăţători, educatoare şi profesori din peste 30 de judeţe (dintre cele 42), din R.Moldova, Ucraina şi Serbia.

Am cam semnat contracte cu majoritatea furnizorilor. Facem încă înscrieri până în 26 iulie din toate judeţele însă doar dacă se sună înainte la 0744195155 sau 0723259290 pentru a fi siguri că mai sunt locuri. În mod special dorim să se mai înscrie colegi din judeţele din care prezenţa este slabă: AG, BN, BV, B, BZ, CV, GR, GJ, HR, IL, IF, IS, MM, MH, SB, SJ. Achitaţi individual sau în grup până în 26 iulie cel puţin 50% din costurile serviciilor pentru care optaţi prin depunere bancară sau mandat poştal în contul deschis la CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revolutiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948, Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572. După depunerea banilor trimiteţi un mesaj DOAR LA la ADRESA asociatiainvatatorilor@gmail.com completând un tabel cu nume judeţ, nume şi prenume participanţi, denumirea şcolii, localitatea, e-mail, nr telefon şi data plăţii avansului. Precizaţi în mesaj dacă participaţi la toate evenimentele sau dacă participaţi doar la unele. Precizaţi dacă aveţi locuri libere în mijlocul de transport propriu (de unde până unde) şi dacă doriţi să vi se asigure transport de către gazde (de unde până unde).

Iată ce variante mai sunt disponibile (oricare din ele,două sau toate trei):

a)Cazare-masă
-3 zile Suceava= 90 lei fără masă şi 210 inclusiv 3 mese începând cu cina din 20 aug. şi terminând cu prânzul din 23 aug.: 30 lei/persoană/zi (cazare la cămin studenţesc cu condiţii de hotel) (masa se poate servi la restaurante apropiate –sub 40 lei trei mese)
-2 zile la Chişinău= 140 lei (70 lei/persoană/zi: 3 mese inclusiv cazare începând cu cina din 23 aug. şi terminând cu prânzul din 25 august) (trebuie paşaport)
-3 zile (sau mai multe) la Eforie Sud a câte 70 lei/persoană/zi (3 mese inclusiv cazare la hotel). Cei care venim de la Chişinău începem cu cina din 25 aug. şi terminăm cu prânzul din 28 aug. La Eforie Sud se poate prelungi sejurul la acealaşi preţ în orice interval între 20-30 aug.

b)Transport pentru cine nu are în vederea vizitelor facultative:
-Vizita Suceava- Rădauţi-Suceviţa-Putna manastire- Putna Chilia lui Daniil Sihastru şi retur = 18 lei/persoană
-Vizita Suceava – Cernăuţi- Suceava (trebuie paşaport) = 30 lei/persoană (trebuie paşaport)
-Deplasare Suceava- Iaşi-Chisinău- Iasi- Suceava = 100 lei/persoană
• -Ofertă specială transport : Mai avem ceva locuri spre Suceava (100 lei/persoană la dus) pentru cei pe care am putea să îi luăm cu autocarul nostru de pe traseu din: Arad, Timişoara, Drobeta, Craiova, Slatina, Piteşti, Bucureşti, Buzău, Focşani, Bacău. Cu 200 lei poate face cu noi tot traseul şi cel la dus spre Suceava dar şi în continuare: Suceava-Putna-Cernăuţi-Chişinău-Eforie Sud şi înapoi de la Eforie Sud la Bucureşti-Piteşti-Slatina-Craiova-Drobeta-Timişoara-Arad

c) Din judeţele gazdă (SV şi CT) sperăm să nu fie şcoală din care să nu fie prezenţi măcar 2-3 profesori, educatoare sau învăţători la întâlnirea cu sutele de oaspeţi din ţară şi străinătate, cu miniştrii din cele 4 ţări, cu formatori de prestigiu.

d)Taxa de participare= 30 lei (mapă, buletin congres, revistă, certificat de participare, adeverinţe de formare din fiecare locaţie, proiecte naţionale şi internaţionale perfectate şi- facultativ articol publicat)
Cei din SV şi CT pot participa şi fără taxă de participare în deschiderea lucrărilor de la ora 9 în 21 aug. la Suceav şi în 27 aug. la Eforie Sud dacă se mulţumesc doar cu certificatul de participare. Cine vrea întreaga mapă trebuie să achite taxa de participare.
-membrii familiei care vă însoţesc nu plătesc cei 30 lei pentru mapă

e)Cei care au achitat taxa de participare de 30 lei pot trimite articol până în 27 iulie şi doar la adresa publicatiileagiro@gmail.com . Nu se publică articolele trimise la altă adresă. Publicaţiile congresului fiind de tip revistă, şansa articolului de a fi acceptat creşte şi cu cât este mai scurt. Temele sunt la alegerea autorilor. Să fie scrise în document Word (cu diacritice şi până la 2 pagini) ataşat mesajului.
Precizări:
Documentul Word să fie denumuit obligatoriu: ,,Articol din jud ……… autor ………….(numele autorului)”. Documentele ataşate la care nu aflăm din denumire ce sunt, de unde sunt şi ale cui sunt, nu le luăm în considerare, nu le descărcăm.
Subiectul mesajului trimis la publicatiileagiro@gmail.com să fie identic:,,Articol din jud ……… autor ………….(numele autorului)”. Nu deschidem mesajele la care nu aflăm din subiectul lor ce sunt, de unde sunt şi ale cui sunt.
În conţinutul mesajului precizaţi data la care aţi achitat taxa de 30 lei. Nu luăm în considerare mesajele care nu precizează acest lucru.

f)Aceleaşi condiţii trebuie să le respecte articolele preşedinţilor de asociaţii/sucursale prin care prezintă activitatea asociaţiei. Pentru aceste nu este necesară taxa de 30 lei. Preşedinţii de asociaţii/sucursale vor preciza obligatoriu în mesaj data când au achitat către AGIRo cotizaţia pe anul 2014. Nu luăm în considerare mesajele care nu precizează acest lucru.

g)Articole pentru volumul ,,Portrete de dascăli” primim tot până în 27 iulie doar la adresa portretededascali@gmail.com şi doar dacă au denumirea de ,,Portret din jud ……………autor (numele autorului)” şi doar dacă precizează când s-a achitat taxa de 25 lei.

h)După 30 iulie vă vom trimite tabelul cu participanţii pentru a vă verifica datele de înscriere, pentru a sugera împărţirea în camere şi pentru a vă găsi poate colegi de drum din judeţul dumneavoastră sau din judeţe vecine.

i)Să păstraţi documentele de plată şi să le aduceţi la congres. Mapele şi cheile camerelor se distribuie doar după prezentarea acestora şi achitarea restului de plată.

j)Cine lipseşte motivat deşi este membru al AGIRo (a achitat/achită cotizaţia de 25 lei/an), poate apare, la cerere, în tabelul din buletinul asociaţiei. Apariţia cu datele de contact în buletinul congresului îi oferă oportunitatea să fie selectat de participanţi pentru viitoare parteneriate naţionale/internaţionale, iar celor prezenţi le oferă oportunitatea de a avea un posibil viitor partener şi în persoana acestui coleg membru AGIRo, care, motivat, nu a putut participa la această ediţie a congresului. Dacă achită şi taxa de 30 lei poate şi publica în volumele ce apar la congres. Dacă doreşte să îi transmitem mapa cu materialele congresului achită taxa de 50 lei în loc de 30 lei. În primul rând îi dorim pe colegi alături de noi. Descurajăm neparticiparea. Soluţia de mai sus este pentru cei care lipsesc motivat (nu sunt în ţară, caz de boală etc). În niciun caz nu eliberăm certificate de participare celor care nu participă indiferent de motiv (asta fiindcă am primit şi asemenea întrebare deplasată).
Descărcaţi documentul de mai jos:
INSCRIERI la congres ARTICOLE CERTIFICATE ADEVERINTE PARTENERIATE TRANSPORT

Ataşez şi forma unuia dintre certificatele care se vor da participanţilor.
Descărcaţi documentul de mai jos:
Modelul unuia dintre Certificatele la Congres

Informaţii despre programul congresului puteţi găsi şi la adresele:
http://www.crainou.ro/?module=displaystory&story_id=69010&format=html
http://www.aiarad.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=1262
http://invatatori.ro/

Viorel Dolha, preşedinte AGIRo
0723259290, 0744195155

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: